Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης   | Επικοινωνία |
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Αρχική Σελίδα Βοήθειας > Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης  > Υποστήριξη μαθημάτων (Οδηγοί Χρήσης Λογισμικού Οργάνωσης Γραφείου)
Το Βιβλίο διευθύνσεων
Περιεχόμενα Οδηγού Outlook  Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα   ]
Πληροφορίες για το Βιβλίο διευθύνσεων
 
Το Βιβλίο διευθύνσεων είναι μια συλλογή από βιβλία διευθύνσεων ή από λίστες διευθύνσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βιβλίο διευθύνσεων για να βρείτε και να επιλέξετε ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λίστες διανομής, όταν δημιουργείτε μηνύματα. Όταν πληκτρολογείτε ένα όνομα στο πλαίσιο Προς, Κοιν ή Ιδιαίτ. Κοιν ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Outlook ελέγχει αυτόματα το όνομα που πληκτρολογείτε, συγκρίνοντάς το με τα ονόματα στο Βιβλίο διευθύνσεων. Εάν ταιριάζει με κάποιο από τα ονόματα του Βιβλίου Διευθύνσεων, το όνομα υπογραμμίζεται  - το εμφανιζόμενο όνομα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμπληρώνονται - επιτρέποντάς σας να στείλετε το μήνυμα. Εάν δεν ταιριάζει, το παράθυρο διαλόγου Έλεγχος ονομάτων ζητάει περισσότερες πληροφορίες ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια επαφή κάνοντας κλικ στο στοιχείο Νέα επαφή. Εάν παραπάνω από ένα όνομα περιέχει τα γράμματα που πληκτρολογήσατε, μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα από τη λίστα.
 
Εκτός από το να χρησιμοποιείτε το Βιβλίο διευθύνσεων, για να δημιουργείτε μηνύματα, μπορείτε να αναζητήσετε ονόματα και άλλες πληροφορίες, όπως θέσεις γραφείων και αριθμών τηλεφώνου, πληκτρολογώντας το όνομα στο πλαίσιο Εύρεσης μιας επαφής στη Βασική γραμμή εργαλείων.
 
Όταν ανοίγετε αρχικά το Βιβλίο Διευθύνσεων, εμφανίζεται το προεπιλεγμένο βιβλίο διευθύνσεων (συνήθως η Καθολική λίστα διευθύνσεων). Μπορείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο βιβλίο διευθύνσεων και να ορίσετε επίσης άλλες προτιμήσεις Βιβλίου διευθύνσεων, όπως σε ποιο βιβλίο διευθύνσεων να γίνεται πρώτα έλεγχος, όταν αποστέλνετε ένα μήνυμα και σε ποια τοποθεσία να αποθηκεύονται οι προσωπικές διευθύνσεις.
 
Στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων μπορεί να εμφανίζονται αρκετοί τύποι διευθύνσεων:
 

 
Καθολική λίστα διευθύνσεων
 
Για αυτήν τη δυνατότητα απαιτείται η χρήση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Microsoft Exchange Server.
 
Η Καθολική λίστα διευθύνσεων περιέχει τα ονόματα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των προσώπων της εταιρείας σας. Ο διαχειριστής του διακομιστή Microsoft Exchange δημιουργεί και συντηρεί το βιβλίο διευθύνσεων. Μπορεί επίσης να περιέχει καθολικές λίστες διανομής και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από δημόσιους φακέλους. Τα υποσύνολα της λίστας καθολικών διευθύνσεων εμφανίζονται στο Βιβλίο διευθύνσεων, όταν επιλέξετε μια καταχώρηση στην περιοχή Όλες οι λίστες διευθύνσεων στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από το. Μπορείτε να λάβετε την Καθολική λίστα διευθύνσεων για να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς σύνδεση.
 
Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook/Επαφές
 
Το Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook δημιουργείται αυτόματα και περιέχει τις επαφές στο φάκελο Επαφές οι οποίες διαθέτουν μια καταχώρηση επαφής στα πλαίσια Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή Φαξ. Αυτές οι επαφές εμφανίζονται στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων, όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Επαφές της λίστας Εμφάνιση ονομάτων από το.
 
Εάν έχετε ένα Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων, προτείνεται να μετατρέψετε το Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων σε επαφές του, επειδή οι επαφές του Outlook παρέχουν ευελιξία και είναι δυνατό να προσαρμοστούν στο Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να συσχετίσετε γενέθλια, διάφορους τύπους αριθμών τηλεφώνου, επετείους, διευθύνσεις τοποθεσιών Web και άλλες συνήθεις πληροφορίες με τις επαφές σας. Το Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook είναι διαθέσιμο και εκτός σύνδεσης.
 
Εάν δημιουργείτε επιπλέον φακέλους επαφών, μπορείτε να ορίσετε τις ιδιότητες σε κάθε φάκελο, ώστε να περιλαμβάνουν τις επαφές ως τμήμα του Βιβλίου διευθύνσεων του Outlook.
 
Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων
 
Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων είναι ένα προσαρμόσιμο βιβλίο διευθύνσεων που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προσωπικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε συχνά. Το Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων είναι μια λίστα από ονόματα και λίστες διανομής που δημιουργείτε και διατηρείτε. Τα αρχεία του Προσωπικού βιβλίου διευθύνσεων έχουν επέκταση .pab και μπορούν να αντιγραφούν σε δίσκο.
 
Τα Προσωπικά βιβλία διευθύνσεων δεν είναι δυνατό να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας το Outlook. Οι καταχωρήσεις Προσωπικού βιβλίου διευθύνσεων αποθηκεύονται σε ένα αρχείο. Μπορείτε να διατηρήσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των προσωπικών σας επαφών είτε στο φάκελο Επαφές, αυτό συνίσταται, είτε στο Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων. Η επιλογή "Επαφές" προσφέρει πιο σύνθετα χαρακτηριστικά για αυτήν τη λειτουργία
 
Υπηρεσίες καταλόγου του Internet (LDAP)
 
Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) είναι το πρωτόκολλο που παρέχει δικαιώματα πρόσβασης σε καταλόγους Internet.
 
Οι υπηρεσίες καταλόγου του Internet χρησιμοποιούνται για τη εύρεση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι οποίες δεν υπάρχουν σε ένα τοπικό βιβλίο διευθύνσεων ή σε έναν εταιρικό κατάλογο, όπως η Καθολική λίστα διευθύνσεων. Απαιτείται σύνδεση στο Internet για να προβάλετε ένα Βιβλίο διευθύνσεων LDAP, εκτός και εάν ο κατάλογος LDAP είναι τμήμα του δικτύου της εταιρείας σας.
 
Βιβλίο διευθύνσεων τρίτων κατασκευαστών
 
Τα βιβλία διευθύνσεων τρίτων κατασκευαστών μπορούν να προστεθούν στο Outlook χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης του τρίτου κατασκευαστή. Το Outlook εμφανίζει τα βιβλία διευθύνσεων των τρίτων κατασκευαστών στη λίστα Πρόσθετοι τύποι βιβλίων διευθύνσεων.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Προσθήκη ή κατάργηση Βιβλίου διευθύνσεων
 

 
Προσθήκη βιβλίου διευθύνσεων
 
Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην περιοχή Κατάλογος, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή ή αλλαγή υπαρχόντων καταλόγων ή Βιβλίων διευθύνσεων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
 
Για να προσθέσετε τον τύπο βιβλίου διευθύνσεων που θέλετε, κάντε ένα από τα ακόλουθα:
 
Προσθήκη βιβλίου διευθύνσεων με χρήση μιας υπηρεσίας καταλόγου του Internet (LDAP)
 
Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάλογος LDAP της Microsoft και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Στο πλαίσιο Ονομα διακομιστή, πληκτρολογήστε το όνομα διακομιστή που σας έδωσε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet ή ο διαχειριστής συστήματος. Εάν ο διακομιστής που καθορίσατε απαιτεί κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αυτός ο διακομιστής απαιτεί τη σύνδεσή μου και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας πρόσβασης. Κατόπιν, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες ρυθμίσεις.
 
Στην περιοχή Εμφανιζόμενο όνομα, πληκτρολογήστε το όνομα για το βιβλίο διευθύνσεων LDAP το οποίο θέλετε να εμφανίζεται στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων. Στην περιοχή Λεπτομέρειες σύνδεσης, πληκτρολογήστε τον αριθμό θύρας που σας έδωσε η υπηρεσία παροχής Internet (ISP) ή ο διαχειριστής συστήματος. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αναζήτηση και στη συνέχεια κάντε τις αλλαγές που θέλετε στις ρυθμίσεις διακομιστή. 
 
Η ρύθμιση χρονικών ορίων αναζήτησης καθορίζει τον αριθμό των δευτερολέπτων που διαθέτει το Microsoft Outlook για αναζήτηση στον κατάλογο LDAP για την ανάλυση των ονομάτων που περιλαμβάνει ένα μήνυμα. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τον αριθμό των ονομάτων που εμφανίζονται στη λίστα του Βιβλίου Διευθύνσεων μετά από μια επιτυχημένη αναζήτηση ονόματος. 
 
Στη συνέχεια, στην περιοχή Επιλογές αναζήτησης, εάν δεν είναι συμπληρωμένο το πλαίσιο Βάση αναζήτησης, πληκτρολογήστε τα διακεκριμένα ονόματα που σας έδωσε ο διαχειριστής σας. Το αποκλειστικό όνομα προσδιορίζει μοναδικά την ταυτότητα ενός ατόμου ή μιας ομάδας σε όλους τους καταλόγους Internet. Αποτελείται από διάφορες περιγραφικές ιδιότητες, όπως Common Name (κοινό όνομα), Organization (εταιρεία) και Country (χώρα). Ένα παράδειγμα αποκλειστικού ονόματος είναι: cn=Jeff Hay, o=Microsoft, c=US.
 
Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK, στην επιλογή Επόμενο και στη συνέχεια στο κουμπί Τέλος.
 
Προσθήκη ενός συμπληρωματικού βιβλίου διευθύνσεων
 
Κάντε κλικ στο κουμπί Πρόσθετα βιβλία διευθύνσεων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο βιβλίο διευθύνσεων που θέλετε να προσθέσετε και στο κουμπί Επόμενο.
 
Σημείωση. Πρέπει να τερματίσετε και να ξεκινήστε πάλι το Outlook για να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο διευθύνσεων που προστέθηκε.
 
Κατάργηση βιβλίου διευθύνσεων
 
Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Λογαριασμοί αλληλογραφίας. Στην περιοχή Κατάλογος, επιλέξτε Προβολή ή αλλαγή υπαρχόντων καταλόγων ή βιβλίων διευθύνσεων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Επιλέξτε το βιβλίο διευθύνσεων που θέλετε να διαγράψετε. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση και στο κουμπί Τέλος.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Ταξινόμηση ονομάτων στο Βιβλίο διευθύνσεων
 

 
Τα ονόματα στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων εμφανίζονται πάντα σε αλφαβητική σειρά, την οποία δεν μπορείτε να αλλάξετε.
 
Τα ονόματα στο φάκελο Επαφές είναι δυνατό να ταξινομηθούν με διάφορους τρόπους χρησιμοποιώντας προβολές. Για παράδειγμα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε ορισμένες επαφές χρησιμοποιώντας την επιλογή Κατά εταιρεία, Κατά θέση, Κατά κατηγορία ή με βάση άλλες ομαδοποιήσεις. Αυτό γίνεται ενεργοποιώντας μία από τις επιλογές προβολής στο παράθυρο περιήγησης.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Εύρεση ονομάτων στο Βιβλίο διευθύνσεων
 

 
Εύρεση ονομάτων με χρήση της δυνατότητας Εύρεση επαφής στη Βασική γραμμή εργαλείων
 
Επαφή είναι ένα άτομο, εντός ή εκτός του οργανισμού σας, για το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε αρκετούς τύπους πληροφοριών, όπως ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου και φαξ και διευθύνσεις URL ιστοσελίδων.
 
Στο πλαίσιο Εύρεση επαφής στη Βασική γραμμή εργαλείων, πληκτρολογήστε το όνομα της επαφής που θέλετε να βρείτε. Το Microsoft Outlook θα την αναζητήσει σε όλα τα διαθέσιμα βιβλία διευθύνσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προσθέσατε. 
 
Μπορείτε να εισάγετε μέρος ενός ονόματος (π.χ. Ιουλία Λ), όνομα ή επώνυμο, "εμφάνιση ως" όνομα, ψευδώνυμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επωνυμία επιχείρησης. Για να ανοίξετε γρήγορα μια επαφή μετά την αναζήτηση, κάντε κλικ στο βέλος Εύρεση επαφής και επιλέξτε ένα όνομα.
 
Εύρεση ονομάτων στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων
 
Για να βρείτε ένα όνομα στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων, αρχικά στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Βιβλίο διευθύνσεων. Στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από, κάντε κλικ στο Βιβλίο διευθύνσεων, στο οποίο θέλετε να αναζητήσετε ονόματα. Τέλος, στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων, στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Εύρεση και πληκτρολογήστε το όνομα που αναζητάτε.
 
Σημειώσεις
 
Ανάλογα με το βιβλίο διευθύνσεων που θα επιλέξετε από τη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από, μπορείτε να πληκτρολογήσετε πρόσθετες πληροφορίες αναζήτησης στο παράθυρο διαλόγου Εύρεση, όπως το ψευδώνυμο ή το τμήμα του προσώπου. 
 
Κατάλογος Internet είναι ο χώρος αποθήκευσης πληροφοριών όπως ονομάτων, εταιρειών, τμημάτων, χωρών, και θέσεων. Οι κατάλογοι Internet χρησιμοποιούνται συνήθως για την εύρεση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι οποίες δεν υπάρχουν σε ένα τοπικό βιβλίο διευθύνσεων ή σε έναν εταιρικό κατάλογο.
 
Εάν αναζητείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν Κατάλογο του Internet LDAP, έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε ένα όνομα με το πρώτο το ψηφίο ή με τα ψηφία που περιέχει. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχίζει με ή Περιέχει.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Λήψη λεπτομερειών για ένα όνομα στο Βιβλίο διευθύνσεων
 

 
Για να λάβετε τις λεπτομέρειες για ένα όνομα στο Βιβλίο διευθύνσεων, στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Βιβλίο διευθύνσεων. Στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από, κάντε κλικ στο Βιβλίο διευθύνσεων που περιέχει το όνομα για το οποίο θέλετε πληροφορίες. Στο πλαίσιο Πληκτρολογήστε το όνομα ή επιλέξτε από τη λίστα, πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε. Τέλος, στη λίστα, κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο όνομα και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Δυνατότητα χρήσης του Βιβλίου διευθύνσεων χωρίς σύνδεση
 

 
Για αυτήν τη δυνατότητα απαιτείται η χρήση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Microsoft Exchange Server.
 
Στο μενού Εργαλεία, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Αποστολή/Παραλαβή και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη Βιβλίου διευθύνσεων.
 
Σημειώσεις
 
Αν θέλετε να στείλετε κρυπτογραφημένα μηνύματα χωρίς σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη δυνατότητα Πλήρεις λεπτομέρειες. Όταν χρησιμοποιείτε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωρινής αποθήκευσης του Exchange, το Βιβλίο διευθύνσεων φορτώνεται με πλήρεις λεπτομέρειες από προεπιλογή, εκτός αν χρησιμοποιείτε αργό δίκτυο.
 
Εάν εργάζεστε χωρίς σύνδεση, αλλά είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας, ή εάν εργάζεστε με σύνδεση μέσω τηλεφώνου, αυτή η εντολή σάς συνδέει στο διακομιστή, λαμβάνει το Βιβλίο διευθύνσεων χωρίς σύνδεση και στη συνέχεια διακόπτει τη σύνδεση.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Συγχρονισμός και Ανανέωση του Βιβλίου διευθύνσεων
 

 
Για αυτήν τη δυνατότητα απαιτείται η χρήση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Microsoft Exchange Server.
 
Στην εντολή Αλληλογραφία του μενού Εργαλεία, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Αποστολή/παραλαβή, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις Αποστολής/παραλαβής και έπειτα κάντε κλικ στην εντολή Ορισμός ομάδων Αποστολής/παραλαβής.
 
Στη λίστα, κάντε κλικ στην ομάδα που θέλετε και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία. Στην περιοχή Λογαριασμοί, κάντε κλικ στο λογαριασμό σας του Exchange Server. Ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Λήψη Βιβλίου διευθύνσεων για εργασία χωρίς σύνδεση και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις Βιβλίου διευθύνσεων. Ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Λήψη αλλαγών με την τελευταία Αποστολή/παραλαβή. Τέλος, στην περιοχή Πληροφορίες για λήψη, κάντε κλικ στην επιλογή Πλήρεις λεπτομέρειες.
 
Σημείωση
 
Η λήψη όλων των λεπτομερειών δεν προτείνεται παρά μόνο αν έχετε σύνδεση υψηλής ταχύτητας μέσω τοπικού δικτύου. Το βιβλίο διευθύνσεων χωρίς σύνδεση μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες megabyte (MB) σε μια μεγάλη εταιρεία. Από προεπιλογή, λαμβάνονται οι αλλαγές από την τελευταία "Αποστολή/λήψη".
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Αντιμετώπιση προβλημάτων με το Βιβλίο διευθύνσεων
 

 
Ο φάκελος Επαφές δεν εμφανίζεται στο Βιβλίο διευθύνσεων και το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση του φακέλου στο Βιβλίο διευθύνσεων δεν είναι διαθέσιμο.
 
Στην περίπτωση αυτή, βεβαιωθείτε ότι το Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook είναι εγκατεστημένο, εκτελώντας τις παρακάτω ενέργειες.
 
Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην περιοχή Κατάλογος, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή ή αλλαγή υπαρχόντων καταλόγων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Εάν δεν αναφέρεται το στοιχείο Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
 
Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθετα Βιβλία διευθύνσεων και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Κατόπιν, κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook και στο κουμπί Επόμενο. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος και μετά ξεκινήστε πάλι το Outlook.
 
Δεν μπορείτε να βρείτε μια επαφή στο Βιβλίο διευθύνσεων
 
Το Βιβλίο διευθύνσεων μπορεί να περιέχει πολλά βιβλία διευθύνσεων. Το όνομα που θέλετε μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό βιβλίο διευθύνσεων. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα διαφορετικό βιβλίο διευθύνσεων.
 
Στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων, κάντε κλικ σε ένα άλλο βιβλίο διευθύνσεων από τη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από. Για να εμφανίσετε επαφές από τη λίστα επαφών σας του Outlook, στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από, κάντε κλικ στο όνομα του φακέλου επαφών που θέλετε από την περιοχή Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook.
 
Για να εμφανίζεται μια επαφή στο φάκελο Επαφές του Βιβλίου διευθύνσεων του Outlook, πρέπει να έχει μια καταχώρηση στο πεδίο Ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο πεδίο Αριθμός φαξ.
 
Διατηρείτε τις επαφές σας σε ένα δημόσιο φάκελο, αλλά δεν εμφανίζονται στο Βιβλίο διευθύνσεων
 
Ο δημόσιος φάκελος επαφών σας ίσως δεν έχει ρυθμιστεί για να εμφανίζεται στο Βιβλίο διευθύνσεων. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο φάκελο Επαφές, στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες του μενού συντόμευσης και στην καρτέλα Βιβλίο διευθύνσεων του. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση του φακέλου ως Βιβλίου διευθύνσεων για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 
Προσθέσατε ένα νέο όνομα στο Βιβλίο διευθύνσεων, αλλά δεν εμφανίζεται στο Προσωπικό βιβλίο διευθύνσεων
 
Κάθε όνομα που προσθέτετε στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων προστίθεται στο φάκελο Επαφές. Αλλά οι καταχωρήσεις στο φάκελο Επαφές δεν προστίθενται αυτόματα στο Προσωπικό σας βιβλίο διευθύνσεων. Πρέπει να προσθέσετε απευθείας την επαφή στο Προσωπικό σας βιβλίο διευθύνσεων ανοίγοντάς το και κάνοντας κλικ στο κουμπί Νέα καταχώρηση.
 
Όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ένα φάκελο επαφών στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων, λαμβάνετε ένα μήνυμα
 
Ο φάκελος επαφών ενδέχεται να έχει διαγραφεί, αν δεν χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook ως πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά κάποιο άλλο πρόγραμμα (όπως το πρόγραμμα-πελάτης του Microsoft Exchange). Ή, αν ο φάκελος επαφών είναι κοινόχρηστος, ίσως να μην έχετε πλέον το δικαίωμα να τον χρησιμοποιείτε.
 
Σε αυτή την περίπτωση, ζητήστε από τον κάτοχο του φακέλου να σας παραχωρήσει το δικαίωμα και καθορίστε ξανά το φάκελο στο Βιβλίο διευθύνσεων. Εάν αποφασίσετε ότι ο φάκελος επαφών δεν υπάρχει ή δεν μπορείτε να αποκτήσετε το δικαίωμα χρήσης του, μπορείτε να τον καταργήσετε από το Βιβλίο διευθύνσεων.
 
Για να το πετύχετε αυτό, στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην περιοχή Κατάλογος, επιλέξτε Προβολή ή αλλαγή υπαρχόντων καταλόγων ή βιβλίων διευθύνσεων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
 
Κάντε κλικ στο βιβλίο διευθύνσεων που θέλετε να διαγράψετε, κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση και στο κουμπί Τέλος.
 
Θέλετε να εμφανίζεται πρώτο ένα διαφορετικό βιβλίο διευθύνσεων στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων
 
Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Βιβλίο διευθύνσεων. Στο παράθυρο διαλόγου Βιβλίο διευθύνσεων, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές. Στη λίστα Εμφάνιση αυτής της λίστας διευθύνσεων πρώτα, κάντε κλικ στο Βιβλίο διευθύνσεων που θέλετε να εμφανίζεται πρώτο στη λίστα Εμφάνιση ονομάτων από.
 
Εάν θέλετε να εμφανίζεται πρώτα ένας φάκελος Επαφές, πρέπει να επιλέξετε το όνομα του φακέλου Επαφές και όχι το Βιβλίο διευθύνσεων του Outlook.
 
Το κουμπί Εύρεση στο παράθυρο διαλόγου Επιλογή ονομάτων εξαφανίστηκε.
 
Για να εμφανίσετε το παράθυρο διαλόγου Εύρεση, κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους και μετά στο κουμπί Εύρεση.
 
Δεν μπορείτε να διακρίνετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους αριθμούς φαξ στο βιβλίο διευθύνσεων ή στα παράθυρα διαλόγου.
 
Για να εμφανίσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα στα βιβλία διευθύνσεων, αλλάξτε το μέγεθος του παραθύρου διαλόγου κάνοντας κλικ στο δεξιό περίγραμμα του πλαισίου και σύροντάς το μέχρι να εμφανιστούν οι πληροφορίες που θέλετε.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
 | Αρχική Σελίδα Βοήθειας |    | Επικοινωνία |   
Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση css μέσω css-validator    Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση σελίδας μέσω Watchfire WebXACT    Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση xhtml code μέσω validator.w3  
http://www.lib.uth.gr/LWS/el/us/hlp/is/07_05_03_07/outlk_07.asp
Ημ/νία δημιουργίας: 2007-03-22
Metadata και αξιολόγηση ιστοσελίδας
Εικονίδιο μετάβασης σε: www.espa.gr/ (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)   Εικονίδιο μετάβασης σε: www.europa.eu (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)   Εικονίδιο μετάβασης σε: www.digitalplan.gov.gr (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)    © 1997-2018 | Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης  | Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας |
  Εικονίδιο μετάβασης σε νέο παράθυρο φιλικής εκτύπωσης σελίδας Φιλική Εκτύπωση Σελίδας  γραφικό
  Εικονίδιο μετάβασης σε νέο παράθυρο φιλικής εκτύπωσης σελίδας Φιλική Εκτύπωση Σελίδας