Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης   | Επικοινωνία |
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Αρχική Σελίδα Βοήθειας > Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης  > Υποστήριξη μαθημάτων (Οδηγοί Χρήσης Λογισμικού Οργάνωσης Γραφείου)
Δικτύωση και Windows XP

 
Το θέμα της δικτύωσης είναι τεράστιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί με λίγες λέξεις. Αν ανήκετε στους αρχάριους, θα σας συνιστούσαμε να μην αναμειχθείτε ακόμη με τη δημιουργία δικτύου, καθώς υπάρχουν άλλα πράγματα με τα οποία θα πρέπει να εξοικειωθείτε πιο πριν. Από την άλλη πλευρά, κάποιος που γνωρίζει τα σχετικά και έχει στήσει ένα μικρό τοπικό δίκτυο LAN με κάποια παλαιότερη έκδοση των Windows δεν θα συναντήσει κανένα πρόβλημα με τα Windows XP. Η δομή που επικρατεί εξακολουθεί να είναι η ίδια, γεγονός που σημαίνει ότι ένα δίκτυο για να λειτουργήσει απαιτεί μια κάρτα δικτύου, ένα πρόγραμμα "πελάτη", καθώς και ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας. Από εκεί και ύστερα, δίνουμε ένα όνομα στον υπολογιστή μας (με το οποίο θα μας βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες του δικτύου) και ένα στο δίκτυο.
 
Τα συστήματα που απαρτίζουν το δίκτυο εμφανίζονται μέσα στο παράθυρο "Θέσεις δικτύου" με τη μορφή εικονιδίων. Κάνοντας διπλό κλικ επάνω τους, έχουμε πρόσβαση στους φακέλους που έχουν παραχωρηθεί ως "κοινόχρηστοι", οπότε μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρχεία τους σαν να βρίσκονταν σε κάποιο δίσκο του υπολογιστή μας. Επιπλέον, μέσω δικτύου είναι δυνατόν να "μοιραστούμε" έναν εκτυπωτή ή ακόμη και μια σύνδεση με το Internet. Ολες αυτές οι δυνατότητες υπήρχαν και στα Windows Me, αλλά τώρα η διαδικασία ενεργοποίησής τους έχει γίνει πιο απλή, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της μας καθοδηγεί βήμα βήμα ο σχετικός "μάγος".
 
Περιεχόμενα Οδηγού Windows XP  Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα   ]
Δείγμα οθόνης - Τοπική σύνδεση

 
Κάνοντας δεξί κλικ στην "Τοπική σύνδεση" εμφανίζονται οι ρυθμίσεις δικτύωσης του υπολογιστή. Εδώ χρησιμοποιούμε μια κάρτα της Realtek για να συμμετάσχουμε σε ένα τοπικό δίκτυο πρωτοκόλλου TCP/IP.
 
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
 | Αρχική Σελίδα Βοήθειας |    | Επικοινωνία |   
Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση css μέσω css-validator    Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση σελίδας μέσω Watchfire WebXACT    Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση xhtml code μέσω validator.w3  
http://www.lib.uth.gr/LWS/el/us/hlp/is/07_05_03_07/win_06.asp
Ημ/νία δημιουργίας: 2007-01-05
Metadata και αξιολόγηση ιστοσελίδας
Εικονίδιο μετάβασης σε: www.espa.gr/ (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)   Εικονίδιο μετάβασης σε: www.europa.eu (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)   Εικονίδιο μετάβασης σε: www.digitalplan.gov.gr (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)    © 1997-2018 | Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης  | Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας |
  Εικονίδιο μετάβασης σε νέο παράθυρο φιλικής εκτύπωσης σελίδας Φιλική Εκτύπωση Σελίδας  γραφικό
  Εικονίδιο μετάβασης σε νέο παράθυρο φιλικής εκτύπωσης σελίδας Φιλική Εκτύπωση Σελίδας