Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης   | Βοήθεια | Επικοινωνία | English edition |
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Αρχική σελίδα > Πληροφορίες για τη Βιβλιοθήκη  > Χάρτες και Εικονικές Περιηγήσεις Βιβλιοθήκης  > Νομός Μαγνησίας Login Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα |
| Πληροφορίες για τη Βιβλιοθήκη  | Υπηρεσίες  | Αναζήτηση σε Πληροφοριακές Πηγές  | Intranet Βιβλιοθήκης |
Νομός Μαγνησίας - Κεντρική Βιβλιοθήκη
Η Κεντρική Βιβλιοθήκη εδρεύει στην πόλη του Βόλου και από το Μάιο του 2005 λειτουργεί στο πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο της πρώην Τράπεζας Αθηνών στο κέντρο της πόλης στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Δημητριάδος.
 
Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα Στοιχεία Επικοινωνίας (π.χ. Διεύθυνση, τηλέφωνα, fax)
Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα Ωράριο Λειτουργίας
Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα Προσφερόμενες Υπηρεσίες
Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα Αίθουσες Συλλογής & Υπηρεσιών (αρχείο μορφής .pdf - άνοιγμα σε νέο παράθυρο) 
Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα Το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης
   Φωτογραφία κτιρίου Τράπεζας Αθηνών Φωτογραφία κτιρίου Τράπεζας Αθηνών
(1925, φωτ. αρχείο Ζημέρη)

  Χάρτης νομού Μαγνησίας - Μεγαλύτερη Προβολή
Χάρτης νομού Μαγνησίας
Προέλευση χάρτη
 

Πρόσβαση στις εγκαταστάσεις: Εικονίδιο μετάβασης μέσα στη σελίδα Οδικώς
Εικονίδιο μετάβασης μέσα στη σελίδα Με πεζοπορία
Εικονίδιο μετάβασης μέσα στη σελίδα ΤΑΞΙ
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
   Εικονίδιο μετάβασης μέσα στη σελίδα ΚΤΕΛ
   Εικονίδιο μετάβασης μέσα στη σελίδα ΟΣΕ
   Εικονίδιο μετάβασης μέσα στη σελίδα Αστικές Συγκοινωνίες

 
Οδικώς
Από Αθήνα: Από την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Ε75) στρίβετε στον κόμβο Βελεστίνου για Βόλο. Η παλιά εθνική οδός Λάρισας-Βόλου στην οποία βρίσκεστε οδηγεί στην οδό Λαρίσης και στο κέντρο της πόλης. Ακολουθείτε την οδό Λαρίσης η οποία συνεχίζει ως οδός Γρ.Λαμπράκη. Κατευθυνθείτε σε έναν από τους δύο χώρους στάθμευσης που βρίσκονται πλησίον της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Εναλλακτικά από την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στρίβετε δεξιά στον κόμβο των Μικροθηβών για Ν.Αγχίαλο-Βόλο. Η παλιά εθνική οδός στην οποία βρίσκεστε οδηγεί στην οδό Αθηνών και στο κέντρο της πόλης. Ακολουθείτε την οδό Αθηνών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γρ. Λαμπράκη και κατευθυνθείτε σε έναν από τους δύο χώρους στάθμευσης που βρίσκονται πλησίον της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.Οι περιοχές 1-2 του χάρτη Βόλου αντιστοιχούν στις παραπάνω οδηγίες.
 
Από Θεσσαλονίκη: Από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών (Ε75) στρίβετε στον κόμβο Βελεστίνου για Βόλο. Η παλιά εθνική οδός Λάρισας-Βόλου στην οποία βρίσκεστε οδηγεί στην οδό Λαρίσης και στο κέντρο της πόλης. Ακολουθείτε την οδό Λαρίσης η οποία συνεχίζει ως οδός Γρ.Λαμπράκη. Κατευθυνθείτε σε έναν από τους δύο χώρους στάθμευσης που βρίσκονται πλησίον της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Οι περιοχές 1-2 του χάρτη Βόλου αντιστοιχούν στις παραπάνω οδηγίες.

Με πεζοπορία από:
το χώρο στάθμευσης της οδού Ξενοφώντος. (βλέπε χάρτη Βόλου -περιοχή 1) Στρίβετε από την οδό Γρ.Λαμπράκη στα πέμπτα φανάρια αριστερά (πινακίδα: προς ΟΣΕ) στην οδό Παπαδιαμάντη και αμέσως μετά στο πρώτο στενό δεξιά. Βρίσκεστε στην οδό Ξενοφώντος, όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης του αυτοκινήτου σας. Μετά τη στάθμευση του οχήματός σας κατευθυνθείτε με τα πόδια προς το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (απόσταση 250 μέτρων περίπου). Ακολουθείτε την οδό Ξενοφώντος μέχρι τη συμβολή της με την οδό 2ας Νοεμβρίου. Περνάτε στο απέναντι πεζοδρόμιο και συνεχίζετε την πορεία σας με κατεύθυνση τη θάλασσα. Στη συμβολή της 2ας Νοεμβρίου με την οδό Δημητριάδος στρίβετε αριστερά, όπου και βρίσκεται η Κεντρική Βιβλιοθήκη.
 
το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι. (βλέπε χάρτη Βόλου -περιοχή 2) Ακολουθείτε την οδό Λαμπράκη με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Η οδός Λαμπράκη συνεχίζει ως οδός Ιάσονος την οποία και ακολουθείτε μέχρι τα δεύτερά της φανάρια στη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου (ή Ιωλκού). Στρίβετε δεξιά και η οδός Βενιζέλου οδηγεί απευθείας μπροστά στην είσοδο του λιμανιού. Αφού σταθμεύσετε το όχημά σας, βγαίνετε από το λιμάνι στρίβετε αριστερά επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών και την ακολουθείτε μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιάσονος. Περνάτε τις διαβάσεις πεζών (οδοί Ιάσονος και Δημητριάδος) απέναντι προς την οδό Δημητριάδος και κατευθυνθείτε αριστερά προς τον πεζόδρομο Μεταμορφώσεως, όπου στεγάζεται η Κεντρική Βιβλιοθήκη.
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
    ΤΑΞΙ Βόλου: τηλ. 2421-027777, 2421-037880.

Χάρτης Βόλου - Μεγαλύτερη Προβολή
Χάρτης πόλης Βόλου
 
Προέλευση χάρτη:
Δήμος Βόλου, Τουριστικός Χάρτης Βόλου, Βόλος: ΔΕΟΒ, 1996.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
 
ΚΤΕΛ Μαγνησίας:
 • Βόλος, Α.Ζάχου 5, τηλ. 800-11-35555 (χωρίς χρέωση), 2421-033253, 2421-025527, Γραφείο πόλης Ιάσονος 86, τηλ. 2421-038007.
   
 • Αθήνα, Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων 260 Κάτω Πατήσια, τηλ. 21-08317186. Η μετάβαση στο Βόλο πραγματοποιείται σε 4 ώρες (325 χλμ.). Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο των ΚΤΕΛ Μαγνησίας.
   
 • Θεσσαλονίκη, Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Δενδροπόταμος Θεσσαλονίκης, τηλ. 231-0595424, 231-0595491. Η μετάβαση στο Βόλο πραγματοποιείται σε 2 ώρες και 30΄ (216 χλμ.) Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο των ΚΤΕΛ Μαγνησίας.
   
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
ΟΣΕ Βόλου:
 • Βόλος, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. 2421-023712, 2421-024056.
   
 • Αθήνα, Αφετηρία: σταθμός Λαρίσης, τηλ. 21-05297777. Τα δρομολόγια εκτελούνται σε 4 ώρες και 30΄ (με αμαξοστοιχία Intercity).
   
 • Θεσσαλονίκη, Αφετηρία: Σιδηροδρομικός Σταθμός τηλ. 231-0517517. Τα δρομολόγια εκτελούνται μέσω του σταθμού Λάρισας σε 1 ώρα και 30΄ (με αμαξοστοιχία Intercity). Δεν υπολογίζεται η ώρα αναμονής στο σταθμό Λάρισας.
   
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου: τηλ. 2421-028632.
 • Από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Βόλου: Στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Βόλου βρίσκεται και η αφετηρία των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Επιβιβαστείτε σε ένα από τα λεωφορεία νο.2 ή νο.4 και κατεβείτε στη στάση Δημαρχείου (οδός Γρ.Λαμπράκη). Η Κεντρική Βιβλιοθήκη βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο σε μια απόσταση περίπου 200 μέτρων. Κατευθυνθείτε με τα πόδια προς την οδό Δημητριάδος, στην αρχή της οποίας βρίσκεται η Κεντρική Βιβλιοθήκη.
   
 • Από το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου: Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται πολύ κοντά στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (απόσταση 400 μέτρων περίπου). Κατευθυνθείτε με τα πόδια προς τη θάλασσα και την οδό Γρ.Λαμπράκη, στην οποία στρίβετε αριστερά. Προχωράτε ευθεία επί της Λαμπράκη μέχρι τη συμβολή της με τις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, όπου θα δείτε απέναντί σας το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
   
Ανοιγμα σε νέο παράθυρο: Χάρτης Νομού Μαγνησίας Ανοιγμα σε νέο παράθυρο: Χάρτης πόλης Βόλου
Εικονίδιο επιστροφής στην αρχή της σελίδας 
 | Αρχική σελίδα | Γλωσσάρι | Αναζήτηση site |     | Βοήθεια | Επικοινωνία | English edition |  
Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση css μέσω css-validator    Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση σελίδας μέσω Watchfire WebXACT    Εικονίδιο για επιτυχής αξιολόγηση xhtml code μέσω validator.w3  
http://www.lib.uth.gr/LWS/el/ls/lib_mps/mps_1.asp
Ημ/νία δημιουργίας: 2006-03-15
Ημ/νία ανανέωσης: 2007-01-10
Metadata & αξιολόγηση ιστοσελίδας
Εικονίδιο μετάβασης σε: www.espa.gr/ (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)   Εικονίδιο μετάβασης σε: www.europa.eu (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)   Εικονίδιο μετάβασης σε: www.digitalplan.gov.gr (άνοιγμα σε νέο παράθυρο)    © 1997-2019 Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης | Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας |
  Εικονίδιο μετάβασης σε νέο παράθυρο φιλικής εκτύπωσης σελίδας Φιλική Εκτύπωση Σελίδας  γραφικό
  Εικονίδιο μετάβασης σε νέο παράθυρο φιλικής εκτύπωσης σελίδας Φιλική Εκτύπωση Σελίδας